Inca de la inceputurile sale, omul a incercat sa comunice sub orice fel. Comunicarea a inceput prin gesturi, iar mai apoi prin cuvinte si telefon. Odata cu evolutia tehnologiei, oamenii au invatat sa comunice prin intermediul imaginilor, cu ajutorul internetului. O buna comunicare reprezinta modul in care ne putem exprima gandurile, ideile, fiind baza oricarei relatii umane. O comunicare eficienta ne ajuta sa rezolvam problemele, sa intelegem o anumita situatie sau persoana.

De ce este important felul in care comunicam?

Scopurile comunicarii sunt diverse: educare, convingere, invatare, explicare si asa mai departe. Oamenii isi doresc sa fie ascultati, intelesi, sa li se raspunda si sa provoace anumita reactii si stari.

In orice domeniu decidem sa muncim, trebuie sa apelam mereu la comunicare. Cu cat cunoastem mai bine aceasta arta, cu atat problemele sunt mai rapid rezolvate, cu atat suntem mai bine intelesi. A fi punctual in exprimare, a avea argumente, a fi empatici si clari sunt lucruri care ne pot aduce succesul la locul de munca, indiferent de domeniu.

A reusi sa il ascultam pe cel de langa noi sta la baza comunicarii. Atunci cand intrerupem foarte des interlocutorul il vom deranja si se vor crea anumite blocaje. Acest lucru poate insemna o anumita lipsa de respect ori de interes. Asadar, in comunicare este important sa ascultam, sa fim empatici si sa intelegem ce vrea interlocutorul sa ne transmita, fara a-l intrerupe.

Videochatul, jobul bazat pe comunicare

De asemenea, comunicarea prin intermediul retelelor de socializare a devenit foarte populara. Ne ajuta sa interactionam cu oameni din diverse colturi ale tarii, cu parintii si prietenii care sunt plecati. Odata cu trecerea timpului, s-au creat si locuri de munca ce se axeaza pe acest lucru, pe comunicarea prin intermediul retelelor de socializare. Un astfel de exemplu este industria videochatului.

A fi model de videochat presupune comunicarea online cu oameni din diferite parti ale lumii. Astfe, a devenit una dintre cele mai populare meserii la ora actuala. In primul rand, pentru ca oamenii simt nevoia sa fie ascultati, intelesi si sfatuiti, sa cunoasca diverse personalitati. Modelele de videochat de ajung sa stapaneasca la perfectie arta comunicarii si sa castige sume impresionante din asta.