Mii de persoane au ramas fara un loc de munca, din cauza noului coronavirus. Toti cauta o solutie pentru a iesi din acest impas financiar si pentru a trece cu bine peste aceasta perioada. Asa a fost si in cazul Sarei, care s-a angajat in videochat, dupa ce si-a pierdut locul de munca.

Sara, povesteste-ne ce lucrai inainte si cum ai ajuns la videochat.

„Lucram de 2 ani ca agent imobiliar. Piata imobiliara a avut mult de pierdut de cand a inceput toata aceasta perioada neplacuta. Asa ca, firma la care lucram a fost nevoita sa se inchida. Sunt putine industrii care fac angajari in momentul de fata. Majoritatea companiilor se inchid sau sunt nevoite sa faca reduceri de personal. Am cautat pe site-urile de recrutare si am vazut ca sunt o gramada de studiouri de videochat care fac angajari.”

Cum simti aceasta reconversie profesionala?

„Fiind agent imobiliar inainte, pot spune ca am fost obsinuita sa comunic cu diverse tipuri de oameni. Nu a fost atat de greu. Am avut si am parte de training permanent.”

Stim bine ca videochatul se bazeaza foarte mult si pe comunicare. Ce subiecte abordeaza membrii, in aceasta perioada? Cum sunt ei?

„Toti se simt foarte singuri, acesta fiind si principalul motiv pentru care apeleaza la site-urile de videochat. Nu e vorba strict de o chestiune sexuala, asa cum probabil se crede. E vorba foarte mult despre a avea pe cineva cu care sa vorbeasca, in fata caruia sa se destinda, sa isi spuna problemele.”

 

Iti doresti sa continui in domeniul videochatului sau te vei intoarce la piata imobiliara?

„Sincer, castigurile de care am parte ca model de videochat sunt mult mai mare decat cele ca agent imobiliar. Momentan, imi place ce fac. Nu stiu cat o sa fac asta, dar imi place.”

Daca si tu esti in cautarea unui loc de munca, incearca sa faci un pas spre videochat. S-ar putea sa descoperi ca ti se potriveste, ca iti place si ca are o alta latura, decat cea pe care o vedeai pana acum. Te asteptam la Arrogant Studio! 🙂

Privacy Preference Center