Videochatul a devenit industria cu cele mai mari incasari din piata muncii. Cu experienta sau nu, tinerele aleg o cariera in videochat, datorita veniturilor uriase de care au parte. Insa, pe langa venituri, modelele de videochat se dezvolta pe toate planurile. Un bun exemplu este si Izabela, care lucreaza ca model de videochat de 4 ani.

Izabela, cand si cum ai decis sa lucrezi in industria videochatului? Stim bine ca este foarte judecata de ceilalti.
„Din pacate, oameni cu preconceptii vor exista mereu. Pe mine nu ma intereseaza aceste lucruri. Ma intereseaza binele meu. La asta m-am gandit si acum 4 ani, cand m-am angajat in domeniul videochatului. Imi aduc aminte ca ma mutasem in Bucuresti, intrasem aici la facultate si nu imi doream sa stau la camin. Voiam un job care sa imi permita sa ajung si la cursuri. Stim cu totii ca este foarte greu sa gasesti locuri de munca, unde iti poti face programul cum doresti.”

Cum au fost inceputurile tale ca model de videochat? Ai fost timida, reticenta?
„Eu nu am fost niciodata o persoana timida. Insa, aveam putine emotii, din cauza faptului ca nu aveam deloc experienta. Partea buna este ca am gasit un studio de videochat care mi-a oferit training, care mi-a fost alaturi non-stop.”

Whatever is good for your soul. Do that!

Cum te-au schimbat acesti 4 ani? Ce poti spune ca ai invatat?
„Pff, nu mai sunt deloc persoana care eram acum 4 ani. Si asta e un lucru cat se poate de pozitiv. M-am dezvoltat pe toate planurile. Am avut ocazia sa cunosc oameni cu povesti uimitoare, oameni de la care am invatat multe lucruri. Am invatat sa nu mai judec o carte dupa coperta, sa fiu empatica, sa ma bucur de ceea ce sunt si ceea ce am, pentru ca nu se stie cand s-ar putea sa nu le mai am. Toate aceste lucruri le-am invatat de la oamenii cu care am interactionat in online. Insa, pot spune ca am avut foarte multe lucruri de invatat si de la oamenii cu care am lucrat. Cunosc engleza la un nivel avansat. Deci, m-as putea muta maine in America, si nu as avea o problema cu comunciarea. Am fost invatata cum sa am grija de mine, cum sa imi pun in valoare calitatile si cum sa fiu mai deschisa.”

Ce sfaturi le dai celor care vor sa lucreze ca modele de videochat, dar nu au curaj?
Curajul te poate duce pe culmile succesului. Viata nu trebuie traita cu regrete. Si cel mai important, cautati un studio de videochat profesionist.

            Asadar, daca esti in cautarea unui studio de videochat, asigura-te ca e 100% profesionist si ca vei avea parte de training permanent. De pilda, unul dintre cele mai cunoscute studiouri de videochat, Charm Studios, le ofera modelelor asistenta permanenta.